• image
  • image

Jó tanuló- jó sportoló díj átadása 2013

A Klastrom Szálloda barokk könyvtártermében tartotta meg a Bencés Diákok Győri Egyesülete a

Czuczor Gergely Bencés Gimnázium „Jó tanulója – Jó sportolója-díj”

átadását.

 

Az idei évben két tanulót díjaztak, Hancz Bianka versenytáncost, Nyugat-Magyarország bajnokát a Platina TSE sportolóját, valamint Szalay Bence ifjúsági válogatott kenust, a Graboplast VSE versenyzőjét.

Az országos hírű győri bencés gimnáziumban mindig nagy hagyománya volt a sportnak, elég ha csak Hámori Jenő olimpiai bajnok vívót, vagy Décsi Gábor sokszoros válogatott kézilabdázót említjük, akik a gimnáziumba jártak.J tanul j sportol cikkhez

Az eseményt Péter Tamás, a díj létrehozója, a Bencés Diákok Győri Egyesületének főtitkára nyitotta meg, majd Simon Róbert Balázs, Győr Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Az ünnepi beszédet dr. Pakucs János, a Magyar Olimpiai Bizottság felügyelő bizottsági tagja, győri bencés öregdiák tartotta, aki hangsúlyozta, a sport sikerhez négy dologra van szükség: tudásra, tehetségre, kitartásra és erkölcsösségre, de mindközül az erkölcsös életvitel a legfontosabb. Elmondta, hogy napjainkban mindenhol azt hallani, hogy a mai fiatalokkal csak a baj van. Öröm számára, hogy két kiváló fiatal sportembert köszönthet, akik mind a tudás megszerzésében, mint a sportpályán kimagaslóan teljesítenek, tehát vannak okos és tehetséges fiatalok a magyar társadalomban.


A díjátadót megtisztelte jelenlétével Németh Ferenc kétszeres olimpiai bajnok öttusázó, bencés öregdiák, aki az olimpiai eszméről, a mindennapos testnevelés és a sport jelentéségéről beszélt.

bences jelveny

   

Támogatóink:

emmi

 

sziszcom

 

VILL-KORR

vilkorr

 

Klastrom-Logo

 

gy logo

 

logorabakqelle

Szent Imre Patika

szent-imre-gyor