• image
  • image

Egyesületi majális - Bábolna

Kirándultunk Bábolnára.

 

Egy-egy kirándulás mindig élmény. Mindig piros-betűs nap. Mindig nyújt valami szépet, újat, felemelőt, maradandót. Ilyen volt az is, amelyet a Bencés Diákok Győri Egyesülete május 1-ére, Bábolnára, Horváth Csaba, egyesületi tagunk előkészítő munkája nyomán és vezényletével, szervezett.

 

A gyülekező az „Ötösfogat” Étterem melletti parkolóban volt. Innen átsétáltunk a kastély előtti parkba. Megcsodáltuk a virágpompában tündöklő gesztenyefákat, tisztelegtünk a Ménesbirtok nagy embereinek szobra előtt, betértünk a szépen fölújított, meghitt evangélikus templomba. Imádkoztunk. Meghallgattuk az építésének és a fölújításának történetét. Ez utóbbival kapcsolatosan fájlaltuk, hogy a templom hajdani ékességére, az üvegmozaik ablak helyrehozására nem jutott pénz. /Reménycsillag, hogy a Ménesbirtok folyamatban levő,2,6 milliárdos megújítása, fejlesztése keretében megvalósulhat./

Az igazi élményt az Arborétum nyújtotta. A ragyogó napsütésben szinte ujjongott a természet. A fenyők égették a kis „gyertyáikat”, a gesztenyék „karácsonyfái” integettek az enyhe szélben, a fűben sárga, fehér, lila, kék virágok nyíltak. A fák zöld és tarka lombja közül csattogott a madárdal. Közben, túra-kocsiba fogva előállt a ménes 4 gyönyörű szürke paripája. Fölváltva mindenkit körbe kocsikáztattak a parkban. Nagy élmény volt – és nemcsak a gyerekeknek – látni a vaddisznókat, a racka juhokat a szamárral, az őzeket, a tavat és ahogy a lovak trappoltak. Különösen az „ostorhegyes” /jobb elülső/ táncolt előkelően. A négyesfogat mesteri irányítással vette a hajtű kanyarokat is!

A lelki gyönyörök után a test szükségleteinek kielégítése került sorra. Árnyas helyen levő asztaloknál ki-ki előbb a magahoztát ette és kínálta. Aztán Horváth István és felesége /Babika/ jóvoltából szalonnát süthetett, a nyárs végére tűzött vöröshagymával és kenyérre csöpögtetett zsírral ínyenckedhetett.

A legfiatalabb résztvevő 6 hónapos a legidősebb 81 éves volt.

Végül, a csapat nevében köszönetet mondok Bérczi Balázs Úrnak, a Ménesbirtok Kft Igazgatójának, hogy mindezt lehetővé tette!

 

Győr,2014. május.

 

                                                                               dr Magassy Dániel Gy. ’57.

bences jelveny

   

Támogatóink:

emmi

 

sziszcom

 

VILL-KORR

vilkorr

 

Klastrom-Logo

 

gy logo

 

logorabakqelle

Szent Imre Patika

szent-imre-gyor