• image
  • image

Luif Otmár Ösztöndíj félévzáró rendezvénye

2014. július 26-án a Luif Otmár  Ösztöndíj alapítói (Egyesületünk tagjai)  Pinnyéden, az Otmár atyáról elnevezett Sporttelepen baráti összejövetelt szerveztek az ösztöndíj támogató számára.

 

Mintegy huszonöt bencés öregdiák gyűlt össze, akik először megkoszorúzták a csónakház falán lévő Luif Otmár emléktáblát, ahol dr. Kőrösi Tamás alapító elnök ( Ph73) mondott rövid beszédet, majd Horváth  Dori Tamás perjel úr személyes élményekkel gazdagon tarkítva emlékezett meg az Otmár atyával közösen eltöltött szerzetesi éveikről.

Ezt követően terített asztal várt bennünket. Tamás és Konstantin atyák asztali áldását követően a marhalábszárpörkölt szinte pillantok alatt vált a gyomrok martalékává, a lélegzetvételnyi szünetekben finom borokkal oltottuk szomjunkat. A gasztronómiai csodáról Nagy Jenő (Gy/86) „bélügyminiszterünk” és kedves felesége gondoskodott.

Étkezés után a fák alatti emlékező nyugalom felidézte a jelenlévőkben az iskolai és kollégiumi éveket, Otmár atya prefektusi és igazgatói munkásságát, az atyai szigor ellenére elkövetett csíntevéseket, majd Tamás és Konstantin atya a nagyszerű bencés szerzetes halála előtti heteiről árult el szívszorító történeteket. Mint mindig, amikor valami építő, hasznos és kellemes, az idő szinte pillanatok alatt tovanyargal, bizony a nap már belebukott a Mosoni-Duna vizébe, mikor hazafelé vettük utunkat. Azt hiszem elmondhatjuk, mindannyian maradandó emlékekkel gazdagodva tértünk meg otthonunkba.

bences jelveny

   

Támogatóink:

emmi

 

sziszcom

 

VILL-KORR

vilkorr

 

Klastrom-Logo

 

gy logo

 

logorabakqelle

Szent Imre Patika

szent-imre-gyor