• image
  • image

2015. június 20-án tartotta meg szokásos éves találkozóját a Luif Otmár Ösztöndíj Baráti Köre

Egy kellemesnek induló, felhőtlen nyári napon, június 20-án a pinnyédi Luif Otmár Sporttelepen gyűltek össze számosan azok közül, akik a zsebüknek veszteséget okozva támogatták az Ösztöndíjat.

Az érkezési pálinkaszó után csendes beszélgetés közepette rohantak a friss malaccsülkök az éles kések alá, hogy aztán az apróra vágott darabokat elnyelje az éhes bogrács. Díszvendégnek is örvendhettünk: tiszteletét tette körünkben a Balogh Pál (Gy/62) diáktársunknál vendégeskedő Kovács Ferenc (Ph/57) emeritus professzor, az MTA rendes tagja, a Miskolci Egyetem volt rektora és vele érkezett kedves felesége is. Nem jött üres kézzel: dr. Sója Szabolcs (Ph/58) tállyai körzeti orvos diáktársunk, az BDSZ Észak-Kelet magyarországi vezetőjének üdvözletét hozta egy alaposan kihízott, tokaji nektárt tartalmazó butelkában.

 

A társalgásunk fő témája a napi gondok és örömök mellett az oktatás jelenlegi helyzete volt, amelynek aktuális gondjait, bajait Kovács professzor évtizedes tapasztalatával igyekezett megvilágítani. Poharak jöttek, poharak mentek, a láng pedig finoman nyaldosva a bogrács alját, harangszóra készre segítette a fenséges csülökpörköltet. Ebéd előtt Horváth Dori Tamás OSB (Gy/67) perjel atyával közösen imát mondtunk, és megkoszorúztuk Otmár atya emléktábláját.

Visszatérvén az asztalokhoz Tokaj szelleme is kiszabadult a palackból, vidáman ölelte körbe a gőzölgő pörköltet, rövidesen már csak a villák és kések csatazaja hallatszott. A hangulat az anekdoták számával emelkedett, a huncut szellem újabb és újabb diákkori emlékeket hozott elő belőlünk – és ebből mint tudjuk, soha semmi nem elég. Bár a búcsú e kiváló helytől és Otmár atya emlékétől mindig fájó, bátran állíthatjuk, hogy egy tartalmas nappal és egy pazar gasztronómiai élménnyel lettünk ismét gazdagabbak.

Köszönet támogatóinknak! 

 

dr. Kőrösi Tamás, a Luif Otmár Ösztöndíj elnöke 

Péter Tamás, a Luif Otmár Ösztöndíj titkára

bences jelveny

   

Támogatóink:

emmi

 

sziszcom

 

VILL-KORR

vilkorr

 

Klastrom-Logo

 

gy logo

 

logorabakqelle

Szent Imre Patika

szent-imre-gyor