• image
  • image

Papszentelés a győri Szent Mór Perjelségben

2015. augusztus 21-én a Szent Mór Perjelség meghívására ünnepre gyűltünk össze. Várszegi Asztrik OSB pannonhalmi főapát a papság szentségében részesítette Kerekes Károlyt, szerzetesi nevén Hubert testvért Győrben, a Loyolai Szent Ignác bencés templomban a 10 órai szentmise keretében.

 

Főapát úr szentbeszéde után Kerekes Hubert testvér tiszteletet és engedelmességet fogadott a mindenkori főapátnak, majd a Mindenszentek litániájának eléneklése alatt az oltár előtt földre borulva nyilvánította ki teljes önátadását Istennek. HubertA litánia eléneklése után a főapát kézrátételével adta át a papi hatalmat, majd a jelen lévő szerzetes papok kézrátétele következett.

A felszentelő imát követően Hubert testvérre ünnepélyesen ráadták a miseruhát, melynek felvétele után Várszegi Asztrik krizmával kente meg az újonnan felszentelt kezét annak jeleként, hogy Isten kiválasztottja, majd átadta számára a kelyhet és a paténát. A papi közösségbe való befogadás jeleként a főapát és a testvérek békecsókkal köszöntötték a felszenteltet.

A felemelő eseményen Egyesületünk nevében Horváth István (Gy/51) korelnök, dr. Magassy Dániel (Gy/57) elnökségi tag és Péter Tamás (Gy/2000) főtitkár ajándékcsomaggal köszöntötte Hubert atyát, aki az új tanévben kollégiumi nevelőként, történelemtanárként és osztályfőnökként vesz részt a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium munkájában.

A Jóisten segítse életét és munkáját!

bences jelveny

   

Támogatóink:

emmi

 

sziszcom

 

VILL-KORR

vilkorr

 

Klastrom-Logo

 

gy logo

 

logorabakqelle

Szent Imre Patika

szent-imre-gyor