• image
  • image

Biciklit ajándékozott Egyesületünk egy beteg kislánynak

2015. október 20-án Egyesületünk jóvoltából rövid idő alatt megvalósult a Tét-Ürgehegyben lakó 13 éves mozgássérült kislány álma, születésnapjára új biciklit kapott a győri bencés öregdiákoktól.

Kerékpár átadása1

 

A kerékpárt Péter Tamás (Gy/2000) főtitkár és Lang Ferenc (Gy/2000) elnökségi tag, Tét Város önkormányzati képviselője adták át. A főtitkár elmondta, hogy a képviselő úr hívta fel a figyelmét a nehéz sorsú beteg kislány ügyére (nehéz sorsáról a Kisalföld is írt) és mivel egyesületük egyik célja a rászorulókon, betegeken való önzetlen segítség, örömmel vállalta a szervezet nevében az ügyintézést és az átadást. Elmondta, hogy a közelmúltban Indiáról tartott előadást Lázár Ádám (Gy/66) a Bencés Szabadegyetemen. Az előadáshoz kapcsolódóan olvasott egy Rabindranath Tagore idézetet, ami a kislány nehéz sorsát olvasva rögtön az eszébe jutott: „Alig bírom cipelni a terhet a szívemben, azt a sok ajándékot, amit még nem adtam oda senkinek.”

Lang Ferenc elnökségi tag, önkormányzati képviselő elmondta, hogy a saját életében is fontos szerepet tölt be a kerékpár, osztályfőnökével Németh Lőrinc atyával hatszor megjárta a Győr-Róma távolságot biciklivel. A biciklit és a jó minőségű zárat a győri Peppe Kerékpárboltban kedvezménnyel tudta megvásárolni az Egyesület, minő véletlen, a cég tulajdonosa, Bucsi Péter (Gy/86) is győri bencés öregdiák, Egyesületünk tagja, aki szívesen állt a szép karitatív ügy mellé.

bences jelveny

   

Támogatóink:

emmi

 

sziszcom

 

VILL-KORR

vilkorr

 

Klastrom-Logo

 

gy logo

 

logorabakqelle

Szent Imre Patika

szent-imre-gyor