• image
  • image

2015. november 17-én ismét rászoruló embertársunkon segített Egyesületünk, ezúttal a nigériai menekült katolikus keresztény Francist támogattuk Péter Tamás (Gy/2000) főtitkár kezdeményezésére

2015. november 17-én ismét rászoruló embertársunkon segített Egyesületünk, ezúttal a nigériai menekült katolikus keresztény Francist támogattuk Péter Tamás (Gy/2000) főtitkár kezdeményezésére.
A téli időszakra a Szent Mór Bencés Perjelség Rendházába költözött menekült férfival a főtitkár korábban többször is találkozott szentmisén a győri Bazilikában, de akkor még nem ismerte sanyarú sorsát.
Egyesületünk akcióját ő koordinálta, aki ruhát, élelmiszereket és pénzt gyűjtütt Francisnak.

„Isten a szeretet” - idézte a Bencés Diákok Győri Egyesületének főtitkára, Palánki Ferencnek, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye új megyéspüspökének beiktatása utáni első mondatát. Péter Tamás elmondta, Isten és Szent Benedek szeretete mindig a bencés diákok mellett van, s ebben a tudatban kell a győri bencés öregdiákoknak élniük és munkálkodniuk. Mivel a Magyar Katolikus Egyház Szent Márton évet hirdetett a Bencés Diákok Győri Egyesülete úgy gondolta, hogy Szent Mártonhoz hasonlóan szeretné segíteni felebarátját, a Nigériából elüldözött hontalan Francist, akit még a nyáron Kiss Tamás a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár igazgatója, Vének Község polgármestere fogadott be otthonába. Azonban a kis házból, ahol eddig lakott, télre a Bencés Rendházban talált otthonra a bencés atyáknak köszönhetően.  „Jól érzem magam itt is. Mindenki nagyon kedves velem. Reggelente misére járok és amiben tudok, segítek a házban. Szeretném megbeszélni az atyákkal, hogy ping-pongozhassak a diákokkal. Közben alig várom a vasárnapokat, amikor kilátogathatok Vénekre és találkozhatok az ottani ismerőseimmel. Még várok a bírósági döntésre, addig nem tudom, maradhatok-e, mi lesz a sorsom” – mondta Francis Ugochukwu Ihuoma.

Köszönjük Balogh Pál (Gy/62), Péter Gábor (Gy/96), Péter Tamás (Gy/2000), dr. Pongrácz Attila (Gy/93), valamint dr. Süke András (Gy/97) felajánlását.

bences jelveny

   

Támogatóink:

emmi

 

sziszcom

 

VILL-KORR

vilkorr

 

Klastrom-Logo

 

gy logo

 

logorabakqelle

Szent Imre Patika

szent-imre-gyor