• image
  • image

Társadalmi munka a pinnyédi Luif Otmár Sporttelepen

2016. április 23-án Egyesületünk vezetősége a Luif Otmár Sporttelepen, Pinnyéden társadalmi munka keretében immár hagyományosnak mondható kertrendezési napot tartott. A Bencés Diákok Győri Egyesületéből 12 öregdiák és 3 pártoló tag végzett önkéntes munkát a Szent Mór Bencés Perjelség pinyédi sporttelepén a fiatal novícius, Németh Miksa OSB (Gy/2015) irányításával.

Immár hagyománnyá vált, hogy az öreg diákok ősszel és tavasszal egy-egy napra összejönnek a Luif Otmár Sporttelepen, hogy munkájukkal részt vállaljanak annak szépítésében. Ezúttal kissé borongós, de enyhe és szélcsendes reggelen találkoztunk. Mint minden alkalommal, tennivaló most is jócskán akadt, sőt el sem fogyott. Pedig a vállalkozói készség nem volt elégtelen, inkább az elvégzendők halmaza volt nagy. A Miksa testvér általi kifogástalan “szakirányítás” dacára sem sikerült maradéktalanul a rendcsinálás.

A munka dandárját ezúttal a favágás, kerítésdrótozás és a virágágyások rendbetétele jelentette. A nemkívánatos fák, cserjék, ágak eltávolítása, azok gallyazása, darabolása, fedett helyre rakása nagy erőfeszítést igényelt. Lang Feri diáktársunk kezében órákon keresztül zúgott a fűrész és izzadtak rendesen az őt kiszolgáló diáktársak is. Mások a dróthálót toldozták és vesződséges munkával igyekeztek leszedni róla az elszáradt komló maradványokat. Szintén mások a virágágyásokat tették rendbe, illetve a régi csónakház helyiségeit takarították ki.

A kedzeti lendület délután kettő órára alábbhagyott, elsősorban az éhség és a szomjúság miatt. Az utóbbiak enyhítésére asztalhoz ültünk. Itt éreztük igazán Tamás atya hiányát. Ő a korábbi alkalmakkor mindig közöttünk volt. Most a súlyos műtétje utáni napokat a győri kórházban töltötte. Hogy közénk varázsoljuk, mielőbbi felgyógyulásáért közös imát mondtunk. Az Ő egészségére ittuk az első pálinkát is. Ezt követően ki-ki kedve szerint falatozott a terülj-terülj asztalkám finomságaiból. Ahogyan enyhült az éhség, nőtt a kedv. Hangulatos beszélgetés, adomázás, vidám borozgatás tette fel a napra a koronát. A jól végzett munka öröme töltötte el lekünket, a sonka, kolbász, szalonna, sütemények íze, a borok kiváló zamata pedig nyugalmat adott testünknek. Búcsúzáskor Péter Tamás főtitkár urunk, az alkalmak szervezője kijelentette, ősszel ismét találkozunk, de remélhetőleg akkor már Tamás atya ismét köztünk lesz. Úgy legyen!

bences jelveny

   

Támogatóink:

emmi

 

sziszcom

 

VILL-KORR

vilkorr

 

Klastrom-Logo

 

gy logo

 

logorabakqelle

Szent Imre Patika

szent-imre-gyor