• image
  • image

Ösztöndíjaink átadása

2018. június 15-én a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium évzáróján a Bencés Diákok Győri Egyesülete a 2017/18-as tanév végén a gimnázium öt tanulójának kiemelkedő tanulmányi eredményét és példamutató tevékenységét ismerte el.

A 2017/2018-as tanévben a gimnázium lány Jó tanuló - Jó sportolója Panykó Eszter 12. A. osztályos tanuló lett.Jutalma a serleg mellett 15.000 forintos sportutalvány volt. 

A 2017/2018-as tanévben a gimnázium fiú Jó tanuló - Jó sportolója Szabó Dávid 12. A. osztályos tanuló lett. Jutalma serleg, könyv, adidas futball labda és sporttáska volt. Emellett Péter Tamás főtitkár, BDSZ alelnök a fiatalembert különdíjban is részesítette.Jutalma jubileumi emlékérem és díszoklevél volt.

Fair Play-díjban részesült Rujp Miklós 12. A. osztályos tanuló, egész éves sportszerű hozzáállása, magatartása és sportteljesítménye elismeréseként. Jutalma a serleg, könyv és sporttáska mellett 15.000 forintos sportutalvány volt.

dr. Kőrösi TamásPéter Tamásdr. Koór Sándor és dr. Kozma Ottó által alapított Luif Otmár ösztöndíjat Horváth Donát, 11. B. osztályos tanuló nyerte el kiváló biológia tanulmányainak elismeréseként. Az ösztöndíjas a hagyományoknak megfelelően az oklevél és a Luif Otmár füveskönyv mellé 50.000 forint pénzjutalomban is részesült. 

Az idei évben első alkalommal került átadásra a Bencés Diákok Győri Egyesülete által alapított Jáki Sándor Teodóz ösztöndíj, melyet a Collegium Musicum Jaurinense iskolai énekkar arra legérdemesebb diákja vehet át minden évben. A díjat először Százados Tamás 12. A. osztályos tanuló érdemelte ki, aki az oklevél és a Vándorapostol című könyv mellé 50.000 forint pénzjutalomban is részesült.

Az ösztöndíjak, díjak alapításával és átadásával Egyesületünk elnökségének célja a tehetséggondozás, a jövőépítés. Olyan szellemi légkör vesz körül bennünket, amelyben nem divat a jövővel foglalkozni, mellyel kapcsolatban inkább csak az aggodalmak kerülnek szóba. A Bencés Diákok Győri Egyesülete a távlatokra szeretne ráhangolódni, tenni akar a jövőért, melyet tudatosan igyekszik alakítani. A tehetséggondozást és a tanév végi gazdag jutalmazási rendszert is ennek szolgálatába állítjuk.

bences jelveny

   

Támogatóink:

emmi

 

sziszcom

 

VILL-KORR

vilkorr

 

Klastrom-Logo

 

gy logo

 

logorabakqelle

Szent Imre Patika

szent-imre-gyor