• image
  • image

A Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban végzettek idei, közös érettségi találkozóját 2016. május 21-én, Győrött tartjuk.

Kedves Iskolatársak!

 

 

A Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban végzettek idei, közös érettségi találkozóját

 2016. május 21-én, Győrött

 tartjuk.

 

 

Hívjuk és várjuk mindazokat, akik 1941., 1946., 1951., 1956., 1961., 1966., 1971., 1976., 1981., 1986., 1991., 1996., 2001., 2006., 2011. évben érettségiztek, vagy bizonyos ideig Iskolánk diákjai voltak, de másutt érettségiztek.

Találkozás: 9 órától a Széchenyi téren (ha esik az eső, a Rendház és a Gimnázium folyosóján).

 

A szentmise 10 órakor kezdődik, mely koncelebrációs lesz, ezért a találkozóra érkező, felszentelt papok erre készüljenek! A szentmise főcelebránsa Veres András (Gy/1978) a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, szombathelyi megyéspüspök úr lesz.

Az evangélium utáni könyörgések befejeztével, minden osztályból egy személy az áldoztató rácsnál előkészített gyertyákból gyújtson meg egyet, elhunyt tanáraink és diáktársaink emlékére!

A szentmisét a Gimnázium Dísztermében rövid ünnepség követi. A jubiláló diákok nevében, az 50 éve érettségizett Gyurácz-Németh Ferenc diakónus és Lázár Ádám újságíró mondanak ünnepi beszédet. Azt követően minden osztály, a számára kijelölt tanteremben tarthat „osztályfőnöki órát”, majd önálló programot szervezhet. A templom kriptája 14 óráig lesz nyitva.

Kedves Diáktársaink!

Tájékoztatunk benneteket, hogy az idei évben ünnepeljük a Loyolai Szent Ignác Bencés Templom felszentelésének 375. évfordulóját, valamint kegyelettel emlékezünk iskolánk névadójára, Czuczor Gergelyre halálának 150. évfordulóján. A két jeles eseményhez kapcsolódó programokról a találkozón bővebb tájékoztatást adunk.

Mindezeken túl, szeretettel hívunk és várunk a Bencés Diákok Győri Egyesületébe! Ha még nem vagy tagunk, jelentkezni a találkozó szervezésében közreműködőknél és a tanári szoba melletti BDGYE standnál lehet. A www.bdgyegyor.hu honlapunkon tájékozódhatsz Egyesületünk munkájáról, életéről. A találkozón megvásárolható lesz a Gimnázium történetét és szinte valamennyi tablóképét tartalmazó DVD, Pax-os bencés kitűző, valamint Luif Otmár atya, korábbi gimnáziumigazgató Füveskönyve, a Jáki Teodóz atyáról nemrégiben kiadott Vándorapostol című könyv és Nádasi Alfonz atya hadi- és hadifogolynaplói.

Reméljük, valamennyiőtöknek különleges élményt jelent majd e jeles ünnep. Hisszük, hogy maradandó, szép emlékekkel lesztek gazdagabbak, és lélekben megerősödve tevékenykedtek tovább.

Munkátokhoz, életetekhez jó egészséget kívánunk és mindnyájatokra Isten áldását kérjük!

Kelt: Győrött, 2016. február 16-án,

         Szent Julianna emléknapján

 

 

Czuczor Gergely Bencés Gimnázium Igazgatósága,

Bencés Diákok Győri Egyesülete Elnöksége

bences jelveny

   

Támogatóink:

emmi

 

sziszcom

 

VILL-KORR

vilkorr

 

Klastrom-Logo

 

gy logo

 

logorabakqelle

Szent Imre Patika

szent-imre-gyor