• image
  • image

Közös érettségi találkozó 2014.05.24

Kedves Iskolatársak!

 

A Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban végzettek idei, közös érettségi találkozóját 2014. május 24-én, Győrött tartjuk.

Hívjuk és várjuk mindazokat, akik 1934., 1939., 1944., 1949., 1954., 1959., 1964., 1969., 1974., 1979., 1984., 1989., 1994., 1999., 2004., 2009. évben érettségiztek, vagy bizonyos ideig Iskolánk diákjai voltak, de másutt érettségiztek.

Találkozás: 9 órától a Széchenyi téren (ha esik az eső, a Rendház és a Gimnázium folyosóján).

A szentmise 10 órakor kezdődik (a bevonulásra harangszó figyelmeztet). A szentmise koncelebrációs lesz, ezért a találkozóra érkező, felszentelt papok erre készüljenek! A szentmisét bemutatja Tóth Konstantin OSB Ph/80, a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium igazgatója, szentbeszédet mond Kiss Domonkos OSB Gy/64.

Az evangélium utáni könyörgések befejeztével minden osztályból egy személy az áldoztató rácsnál előkészített gyertyákból gyújtson meg egyet, elhunyt tanáraink és diáktársaink emlékére!

A szentmisét a Gimnázium Dísztermében rövid ünnepség követi. A jubiláló diákok nevében, az 50 éve érettségizett, Prof. dr. Cs. Varga István Gy/64 irodalomtörténész köszönti a résztvevőket. Azt követően minden osztály, a számára kijelölt tanteremben tart „osztályfőnöki órát”, majd önálló programot szervezhet.

A Szent Ignác Templom kriptája 14 óráig tart nyitva.
Az autóval érkezők a Széchenyi térre nem hajthatnak be!

Kedves Diáktársunk! Mindezeken túl, szeretettel hívunk és várunk a Bencés Diákok Győri Egyesületébe! Ha még nem vagy tagunk, jelentkezni a találkozó szervezésében közreműködőknél lehet. Elkészült és a találkozón megvásárolható a Gimnázium történetét és szinte valamennyi tablóját tartalmazó DVD, valamint Luif Otmár OSB, korábbi gimnáziumigazgató füveskönyve, valamint Nádasi Alfonz OSB hadi- és hadifogolynaplói.

Reméljük, valamennyiőtöknek különleges élményt jelent majd e jeles ünnep! Hisszük, hogy maradandó, szép emlékekkel lesztek gazdagabbak, és lélekben megerősödve tevékenykedtek tovább.

Munkátokhoz, életetekhez jó egészséget kívánunk és mindnyájatokra Isten áldását kérjük!

Kelt:  Győrött, 2014. január 31-én,
  Bosco Szent János emléknapján

 

Czuczor Gergely Bencés Gimnázium Igazgatósága 
 Bencés Diákok Győri Egyesülete Elnöksége

 

,

bences jelveny

   

Támogatóink:

emmi

 

sziszcom

 

VILL-KORR

vilkorr

 

Klastrom-Logo

 

gy logo

 

logorabakqelle

Szent Imre Patika

szent-imre-gyor